dinsdag 24 september 2024

recensies (bijgewerkt)


Kreeg mijn vorige bundel Schetsboek nul recensies, dan krijgt mijn recente bundel Verstrengelingen meer respons met lovende besprekingen op Meander door Tom Veys,  op De schaal van Digther 
heel uitgebreid en grondig door Alain Delmotte, in het tijdschrift De Auteur en de blog De Boekhouding door Richard Foqué en recent ook in Poëziekrant (sept. 2024):


Een citaat uit de andere recensies:

Maar liefst 101 sterke gedichten werden door Jan M. Meier geschreven en gebundeld (...). Het is bijna onhaalbaar om deze driedelige bundel exhaustief te bespreken. Verstrengelingen is een drieluik waarbij de drie gedeelten goed op zichzelf zouden kunnen staan en tegelijkertijd vullen ze elkaar aan. (....) Verstrengelingen is een uitgebreide en interessante bundel. (Tom Veys)

Met ‘Verstrengelingen’ levert Jan M. Meier een schitterend werkstuk af. Een hoogtepunt in zijn tot nog toe gepubliceerde werk. Hij heeft het dichtersvak goed in de vingers zitten. Hij weet de lezer erbij te houden. Hij weet te spreken in naam van de poëzie. (Alain Delmotte)

Verstrengelingen is zonder meer een uitzonderlijke en unieke bijdrage aan de hedendaagse Nederlandstalige poëzie: een merkwaardige ‘verstrengeling’ van een zoektocht naar de zin van het menselijk bestaan en de rol van de taal daarin en dat alles ‘vertaald’ in een strak ingehouden en meesterlijke poëtische zegging. Jan M. Meier bewijst hier zijn groot vakmanschap als dichter en denker. (Richard Foqué)

Verstrengelingen, Uitgeverij P, 2024, 144p., 22€95.